Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Το αυγό

"Για τι πράγμα νομίζετε ότι μας μιλάει αυτό το βιβλίο με τίτλο: Το αυγό, το οποίο έχει γράψει η Εύα Βακιρτζή, έχει εικονογραφήσει ο αγαπημένος μου εικονογράφος, Νικόλας Ανδρικόπουλος και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη;", ρώτησα τα δευτερόνια μετά την επίσκεψή μας στο 2ο Ειδικό Δημοτικό

Οι απαντήσεις καταγράφθηκαν και η ανάγνωση ξεκίνησε. Στο τέλος, ζήτησα από κάθε παιδί να γράψει μια λέξη που θεωρούσε ότι θα μπορούσε να ανοίξει χαραμάδα στο δικό του τσόφλι.
 

 
 
Αγαπημένο βιβλίο, αφορμή για να μιλήσουμε για τον αυτισμό, τη νευροδιαφορετικότητα, τη μη ορατή αναπηρία, την αγάπη, τον σεβασμό, την κατανόηση... Είδαμε πως όλα τα μυαλά δεν είναι ίδια. Άλλα λειτουργούν με έναν τρόπο, άλλα με διαφορετικό. Πάντως γύρω μας υπέροχα πράγματα συμβαίνουν.
 

 Είδαμε πώς μπορεί να νιώθει ένα άτομα με αυτισμό, μιλήσαμε για δόμηση τάξης, για συμπερίληψη, για αποδοχή... για έννοιες που ακόμα και ενήλικες δυσκολεύονται να κατανοήσουν.

Κι έπειτα ζωγραφίσαμε την αγαπημένη μας σκηνή από το βιβλίο. Αναλυτικά, τακτοποιημένα και στον δικό σας χρόνο μπορείτε να θαυμάσετε τις ζωγραφιές μας στο padlet της τάξης μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: