Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Επανάληψη 7ης Ενότητας

Μελισσάκια, γεια σας!

Τι θα λέγατε να γράψετε άγνωστη ορθογραφία, όπως κάναμε πάντα παρέα; Πριν δοκιμάσετε να γράψετε, κάντε μια ωραία επανάληψη στην Ενότητα 7 της Γλώσσας. Είμαι σίγουρη ότι θα σας βοηθήσει πολύ! Θυμηθείτε να κάνετε και τις ασκήσεις που υπάρχουν στο διαδραστικό βιβλίο. Ναι, εκείνες που εμφανίζονται στα διάφορα κουμπάκια. Έπειτα επιστρέψτε εδώ, ή στην κυψέλη μας, για τη συνέχεια.

Μελισσάκια, δεν υπάρχει κανένα νόημα να προσπαθείτε να κάνετε τις ασκήσεις, σε μερικά δευτερόλεπτα ή, άντε, σε μερικά λεπτά, χωρίς να έχετε κάνει πρώτα ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Δεν υπάρχει κανένα νόημα να μας πει το λογισμικό: "Αχ, έκανες 4 λάθη." κι εμείς να πούμε με τη σειρά μας: "Ε, και;". Πρώτα διαβάζουμε, μετά ελέγχουμε τι μάθαμε και, αν χρειαστεί, ξαναδιαβάζουμε. Τόσο απλό. Αλλά με τη σειρά που πρέπει, σας παρακαλώ. Όχι ανάποδα.

Πάτε για διάβασμα τώρα και επιστρέψτε όταν είστε έτοιμα και ζουζουνιάρικα.


Δοκιμάστε να γράψετε ένα μικρό κειμενάκι τριών προτάσεων:




Τα πήγατε περίφημα;

Για δοκιμάστε τώρα να γράψετε κι έναν διάλογο... Και πριν ξεκινήσετε, να σας επιστήσω την προσοχή τονίζοντας τη λέξη ΔΙΑΛΟΓΟ. Πώς ξεκινάμε να γράφουμε έναν διάλογο; Ναι, έτσι όπως σκεφτήκατε. Για πάμε... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: