Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Αποστολής συνέχεια: κωδικός 5

Μελισσάκια, καλημέραααααααααααααααααα!!!

Πώς είστε; Και πώς είναι οι σπόροι σας;;;;;;

Για αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ήθελα να είστε ιδιαίτερα παρατηρητικά και άκρως σχολαστικά, ναι, σίγουρα με το πλύσιμο των χεριών σας, αλλά και με την καταγραφή των παρατηρήσεών σας όσον αφορά στους σπόρους σας, μελισσάκια μου.

  • Μετρήστε και καταγράψτε τα ύψη των φυτών σας. Μέσα στην εβδομάδα θέλουμε τρεις καταγραφές: Μ. Δευτέρα, Μ. Τετάρτη, Μ. Παρασκευή, ίδια ώρα κάθε φορά. Ναι, στο ημερολόγιο καταγραφής, με ημερομηνίες και όλα τα απαραίτητα. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν τα ανασηκώνουμε από το βαμβάκι τους για να τα μετρήσουμε!!!! Απλά τοποθετoύμε τον χάρακά μας δίπλα στα φυτά μας, προσεκτικά, και σημειώνουμε το ύψος καθενός στο χαρτί. 
  • Στη συνέχεια βρείτε το συνολικό ύψος των φυτών σας σε εκατοστά, σαν να επρόκειτο να φτιάξετε μια... κορδέλα από φυτουλάκια, τοποθετώντας το ένα πάνω από το άλλο. Τι θα κάνετε για να βρείτε το συνολικό ύψος των φυτών σας;;; (Θα σας αφήσω ένα παράδειγμα πίνακα καταγραφής στο πάντλετ, αλλά σίγουρα μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας όπως θέλετε!)
Και τώρα, πάμε να γράψουμε μια όμορφη έκθεση, καθαρή, σωστή, περιποιημένη... Θυμηθείτε, σας παρακαλώ, τον περιγραφικό λόγο, από το βιντεάκι της ΕΡΤ με τον συνάδελφο κύριο Βασιλείου. Προσπαθήστε να είναι σωστές οι παράγραφοί σας, η ορθογραφία σας και να είναι όμορφα τα γράμματά σας... Θυμηθείτε να εμπλουτίζετε τα κείμενά σας με επίθετα και παρομοιώσεις... Για πάμε...!

Δώστε τίτλο που να ταιριάζει με αυτό που θα γράψετε, σας παρακαλώ.
  1. Παρατηρήστε τα φυτά σας. Αν θέλατε να τα περιγράψετε, σε πόσα μέρη θα τα χωρίζατε για να μιλήσετε γι' αυτά ξεχωριστά; (Αυτό θα μπορούσε να είναι ο πρόλογος, η εισαγωγή.)
  2. Αν τα φυτά μιλούσαν, τι θα σας έλεγαν; (Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί το κυρίως θέμα σας, τη μέση της έκθεσής σας)
  3. Πώς νιώθετε για τα φυτά σας; (Ναι, αυτή η παράγραφος θα μπορούσε να πάει στον επίλογο του κειμένου σας και, μάλλον είναι εκείνη που με ενδιαφέρει περισσότερο να διαβάσω!)
Μελισσάκια, εδώ είμαι, θα τα ξαναπούμε! Παραμένω στη διάθεσή σας πάντα.
Μαριλία η μέλισσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: