Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Αποστολής συνέχεια: κωδικός 2

Μελισσάκιαααααααααααααααααα;;;;; Μαζευτείτε!

Τι κάνουν οι σπόροι σας; Χόρτασαν νεράκι; Έχετε συμπληρώσει στο ημερολόγιο καταγραφής αποστολής τις σκέψεις σας για τους σπόρους κι έχετε απαντήσει στο ερώτημα που έθεσα; 

Αν τα έχετε κάνει όλα αυτά... λέω σιγά σιγά τα παρακάτω κι εσείς τρέχετε πανικόβλητα, ξέρετε. Έτοιμα;;; ΠΑΜΕ!!! 

  1. Ψάξτε στο σπίτι και βρείτε ένα σακουλάκι με βαμβάκι. Τι εννοείτε πάλι: "Τελείωσε!"; Βρείτε το χαρτί κουζίνας.
  2. Πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι ή κάμποσο χαρτί κουζίνας, αλλά αυτό διπλώστε το αρκετές φορές ώστε να γίνει παχύ.
  3. Φάτε ένα γιαούρτι. Θέλουμε το κυπελάκι. Μα τι εννοείτε: "Δε θέλω!!!";;; Πάρτε ένα μπολάκι τότε, ένα ποτήρι, ένα πιατάκι... το χρειαζόμαστε! 
  4. Μουλιάστε σε τρεχούμενο νερό το βαμβάκι ή το διπλωμένο χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε το μέσα στο κυπελάκι/ποτήρι/πιατάκι.
  5. Συγχαρητήρια! Μόλις δημιουργήσατε το... κρεβατάκι των σπόρων σας!!!! Βάλτε τους για ύπνο. Ναι, παιδιά, τοποθετήστε πάνω στο υγρό βαμβάκι ή στο υγρό χαρτί κουζίνας τους σπόρους σας. Ναι, και τους δεκαπέντε --> μία λέξη! Όλοι οι αριθμοί από το μηδέν ως το είκοσι, με μία λέξη! 
  6. Τοποθετήστε το κρεβατάκι των σπόρων σας σε ήσυχο, φωτεινό μέρος, ας πούμε μπροστά από ένα παράθυρο, και φωτογραφήστε το. Ανεβάστε τη φωτογραφία στο padlet με το όνομά σας και την ημερομηνία.
  7. Καταγράψτε τις σκέψεις σας για τους σπόρους σας στο ημερολόγιο καταγραφής αποστολής. 
  8. Κάτω από τις σκέψεις σας αντιγράψτε το εξής ερώτημα: "Αν από τους 15 σπόρους που φύτεψα οι 7 δώσουν από 5 νέους σπόρους ο καθένας  και οι υπόλοιποι σπόροι δώσουν από 7 νέους σπόρους ο καθένας, πόσους σπόρους θα πάρω συνολικά;" και απαντήστε το. Ανεβάστε σκέψεις και απαντήσεις στο padlet
  9. Αφήστε τους σπόρους σας ήσυχους, όμως φροντίστε ώστε να μην τους λείψει ποτέ το νερό. Βεβαιωθείτε ότι το βαμβάκι ή το χαρτί κουζίνας θα είναι πάντα αρκετά υγρά, χωρίς όμως να υπάρχουν νερά στο κυπελάκι που τα φιλοξενεί. Δε θέλουμε... σπόρους σούπα, τον νου σας!
Η συνέχεια της αποστολής μόλις σκάσει ο πρώτος σπόρος ένα χαμογελάκι! 


Σημαντικό: Καταγράφετε στο ημερολόγιο καταγραφής αποστολής καθημερινά τις παρατηρήσεις σας και τις σκέψεις σας για τους σπόρους σας. Φυσικά με ημερομηνία!!! Κρατήστε όσο πιο λεπτομερές και ενημερωμένο ημερολόγιο μπορείτε. Φυσικά μπορείτε και να ζωγραφίσετε τους σπόρους σας εκεί μέσα!!! Τι ερώτηση ήταν αυτή τώρα;;; Φωτογραφίζετε τους σπόρους σας ίδια ώρα κάθε μέρα και ανεβάζετε τις φωτογραφίες στο e-ράφι σας, στο padlet. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: