Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

2 Απριλίου: Παραμύθια και παραμυθάδες

Μελισσάκια, σήμερα, 2 Απριλίου, είναι μια σημαντική μέρα. Σημαντική για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι με αφορμή τα γενέθλια του μεγάλου Δανού Παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (τον είχαμε αναφέρει και στην τάξη, θυμάστε;), που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1805 (δηλαδή πριν πόσα χρόνια;;), αφιερώσαμε τη μέρα παγκοσμίως στο παιδικό βιβλίο! Ο δεύτερος λόγος που κάνει τη μέρα ξεχωριστή, είναι ότι έχουμε αφιερώσει τη μέρα παγκοσμίως και στον Αυτισμό (κι αυτό το 'χουμε συζητήσει στην τάξη, θυμάστε;). Σ' αυτό όμως θα αναφερθούμε σε ξεχωριστή ανάρτηση.

Εδώ θα σας αφήσω έναν σύνδεσμο για τον μεγάλο Δανό παραμυθά μας, τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για να φρεσκάρετε όσα έχουμε πει ήδη και ένα παραμύθι ηχητικό: "Το μικρό παιδί", σε αφήγηση του Δημήτρη Φοινίτση. Το λαϊκό παραμύθι αυτό μάς έρχεται από τη Νίσυρο

Ακούστε το με προσοχή, στην ησυχία του σπιτιού σας από τον σχετικό σύνδεσμο. Παρατηρήστε και την εικόνα του βίντεο που παραπέμπει. Κι έπειτα... τι θα λέγατε να ζωγραφίζατε το δικό σας γραμματόσημο εμπνευσμένο από την αγαπημένη σας σκηνή του ηχητικού παραμυθιού που ακούσατε; Οι ζωγραφιές σας στο padlet φυσικά. Μετά θα τις φέρω εγώ σε τούτη την ανάρτηση και θα ενημερώσουμε τον κύριο Φοινίτση να έρθει να τις δει. 

Τι λέτε;

Κεσιάνα

Νικόλας 
Μαρία

Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: