Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Προετοιμασία επίσκεψης 1

Φέτος, είπαμε, μιλάμε, εκτός από τον σχολικό εκφοβισμό, και για τα ζώα συντροφιάς και τα οφέλη από τη συνύπαρξή μας μαζί τους. Στο επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη ενός εκπαιδευτή σκύλων στο σχολείο, με το σκυλί του φυσικά, για να μας μιλήσει για το επάγγελμά του. 

Σήμερα προετοιμάσαμε τις ερωτήσεις της συνέντευξης που σκοπεύουμε να του πάρουμε, ώστε να μάθουμε όλα όσα μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και την περιέργεια γύρω από το θέμα της εκπαίδευσης σκύλων.


Για τη σωστή προετοιμασία καταγράφουμε τις απορίες, φροντίζουμε να τις διατυπώσουμε σωστά και στο ύφος που πρέπει, συγκεντρώνουμε πληροφορίες για τα ζώα γενικά και για τον τρόπο προσέγγισής τους (μιλάει πολύ η δασκάλα μας τελικά) και σκεφτόμαστε και πώς θα ευχαριστήσουμε τον εκπαιδευτή, όταν θα έρθει να μας μιλήσει: Σωστή συμπεριφορά στην παρουσία του σκυλιού, χαμηλός τόνος φωνής, όχι απότομες κινήσεις, ηρεμία, συγκέντρωση, ζωγραφιές για "ευχαριστώ", σκέψεις και συναισθήματα σε σύντομα κείμενα... 

Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη που αποκομίζουμε από την πρόθεσή μας να μάθουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με τα όντα γύρω μας. ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: