Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Στην καρδιά βάλε πατίνια

Πάνω που είχαμε διαβάσει το "Η Αργυρώ γελάει" και συνειδητοποιήσαμε πόσα πράγματα μπορεί να κάνει ένα παιδάκι με κινητική αναπηρία, όταν έχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, η Αλεπού Φουντοπούλου μάς έβαλε σε λίγο πιο βαθιά μονοπάτια. 

Φάκελος: "Για τα φιλαράκια μου του Β2"


Σήμερα το πρωί μάς περίμενε μια έκπληξη στην τάξη. Η Αλεπού μάς είχε αφήσει ένα γράμμα και μερικούς γρίφους. Όπως μας είπε, μας... μετέτρεψε σε κυνηγούς λέξεων σήμερα. Μέσα από 9 γρίφους που μας είχε αφήσει, οδηγηθήκαμε σε 9 λέξεις. 9 σπουδαίες λέξεις. 9 έννοιες που χρειάζεται κάθε παιδάκι, αλλά και κάθε ζωάκι, για να 'ναι ευτυχισμένο. Μόνο που για να κερδίσουμε τις λέξεις αυτές, έπρεπε να ψάξουμε μες στην τάξη ή και έξω από αυτήν για να τις βρούμε... 

 



Αλλά και να περάσουμε από διάφορες δοκιμασίες οι οποίες μας δυσκόλεψαν, αλλά μας έκαναν και να σκεφτούμε πόσο δυσκολεύονται κάποια άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους.








Για κάθε λέξη που κερδίζαμε μέσα από τους γρίφους, η Αλεπού μάς είχε πει να κάνουμε ένα κλικ στον υπολογιστή, στη μαγική εικόνα που είχε δημιουργήσει για εμάς. Και κάθε κλικ εμφάνιζε κι ένα κομματάκι μιας εικόνας. Μιας ανατριχιαστικά δυνατής εικόνας! 


  

-Τι κοινό έχουν αυτοί οι δυο τύποι; 

-Έχουν και οι δυο αναπηρικό αμαξίδιο. 

-Ναι, και αυτό έχουν κοινό... Τι όμως είναι αυτό που κοιτάμε πρώτο; 

-Χαμογελάνε και οι δύο! 

-ΕΤΣΙ.


Ο Τζιμ με τον Αντώνη Τσαπατάκη, όλο χαμόγελα κι οι δυο τους! 

Περισσότερα για τον Αντώνη Τσαπατάκη είδαμε από εδώ, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι πως η θέληση, το πείσμα, η επιμονή στην προσπάθεια ξεπερνούν πολλά εμπόδια. Όταν μάλιστα υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον (οικογένεια, φίλοι, γιατροί, συνάνθρωποι με ενσυναίσθηση και ευαισθησία), τίποτα δε σταματάει καρδιές που φορούν πατίνια! 

Έπειτα κάναμε μια βόλτα στο σχολείο. Είναι, αλήθεια, προσβάσιμο το σχολείο μας από άτομα με κινητική αναπηρία; Είναι, μερικώς, διαπιστώσαμε. Κι εκείνο το παρκαρισμένο αυτοκίνητο πάνω στη διάβαση της εισόδου... Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά για να μπορούμε να μιλήσουμε για συμπερίληψη. Η αρχή της δουλειάς έγινε σήμερα. Και θα συνεχιστεί αυτή η δουλειά. 


Για αναστοχασμό της σημερινής μέρας, ας παίξουμε ένα παιχνίδι μνήμης. Μπορείτε να βρείτε τα ζευγαράκια των εικόνων; 

Συνεχίζεται...


Δεν υπάρχουν σχόλια: