Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Επίσκεψη του κινητού Πλανητάριου Κρήτης

 

Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε και η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Δε βλέπαμε την ώρα να ανοίξει η μαγική πύλη και να χωθούμε στον θόλο για να παρατηρήσουμε το διάστημα! Το κινητό Πλανητάριο Κρήτης ήρθε στο σχολείο και μας προσέφερε μια ξεχωριστή εμπειρία! 

Η πρόταση ταινίας από τον κύριο Τσικαλά ήταν εξαιρετική! Ο κάπτεν Σνούπι μάς πήρε μαζί του στο διαστημικό του ταξίδι! 


Περάσαμε "ξυστά" από όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Ακόμα και από τον Ήλιο, το μεγάλο αστέρι! Αυτό όμως που με συνεπήρε προσωπικά ήταν το ταξίδι στα φαράγγια του κόκκινου πλανήτη, του Άρη. 




Ήμασταν καλά παιδιά. Γι' αυτό ο κύριος Τσικαλάς μάς έκανε δώρο μια αφίσα του Κρόνου. Τον ευχαριστήσαμε και επιστρέψαμε στην τάξη μας για να καταγράψουμε όσους πλανήτες θυμόμασταν. 

Κι επειδή δεν τους θυμόμασταν όλους... αφήσαμε τον Χάρη Κατσιμίχα να μας ξαναμιλήσει τραγουδιστά για του Ήλιου τη γειτονιά. Όταν τους γράψαμε, που λέτε, όλους, μετά τους βάλαμε σε αλφαβητική σειρά. Κι έτσι ο καημένος ο νάνος Πλούτωνας ήρθε μια θέση πιο κοντά στον Ήλιο γιατί... είχε ξεπαγιάσει τόσα δισεκατομμύρια χρόνια εκεί πίσω. 

Κι έτσι, μια εκπαιδευτική επίσκεψη, μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για ενασχόληση με το ηλιακό σύστημα, την ηλιακή ενέργεια και ένα σωρό ερωτήσεις για τον κόσμο γύρω μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: