Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Αποστολής συνέχεια: κωδικός 4

Μελισσάαααααααακιααααααααααααα! Γεια σας!


Εξακολουθείτε να βάζετε νερό στο βαμβάκι ή στο χαρτί κουζίνας, καλέ ή θα μείνουν οι σπόροι σας χωρίς φροντίδα; 

Τώρα θα ήθελα να πάτε στο ημερολόγιο καταγραφής αποστολής, να αντιγράψετε ένα ένα τα παρακάτω ερωτήματα και να τα απαντήσετε εκεί.
  1. Πόσες μέρες έκανε ο πρώτος σπόρος για να χαμογελάσει;
  2. Τι σκεφτήκατε όταν είδατε το χαμογελάκι αυτό; 
Θα σας παρακαλούσα πολύ, αφού έχετε ήδη δει και το βίντεο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης που σας άφησα χθες, να περιγράψετε όμορφα, σωστά και καθαρά την εικόνα που παρουσιάζει το... κρεβατάκι των σπόρων σας σήμερα. 

Προσοχή: αν χρειαστεί, δείτε πάλι το βίντεο του κυρίου Βασιλείου για τον περιγραφικό λόγο. Μη βιάζεστε. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, όχι μόνο να θυμηθείτε και όσα έχουμε πει μαζί στην τάξη, αλλά να τα ακούσετε όσες φορές χρειάζεστε ώστε να τα καταλάβετε καλά. Έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας. Μπορείτε να σταματάτε το βίντεο, να το γυρνάτε πίσω για να ακούσετε κάτι καλύτερα ή με περισσότερη προσοχή... 

Στο γραπτό σας αυτή τη φορά προσέξτε: 
  • να έχετε τουλάχιστον 3 παραγράφους: αρχή (πρόλογο), μέση (κυρίως θέμα) και τέλος (επίλογο)
  • να είναι όσο το δυνατόν σωστότερη η ορθογραφία σας
  • να είναι όμορφη η εικόνα του γραπτού σας
Μελισσάκια, θα τα ξαναπούμε σε δυο μέρες. Θα σας αφήσω να δουλέψετε μ' αυτό. Ωστόσο θα ετοιμάζω τα επόμενα (έχω ήδη έτοιμα αρκετά δηλαδή...). Σας υπενθυμίζω ότι τα σχόλια είναι "ανοιχτά" και πως ό,τι υλικό υπάρχει στο ιστολόγιο και στην e-me δεν είναι για να το κάνετε μόνο ΜΙΑ φορά! Παραμένει στη διάθεσή σας για όση επανάληψη θέλετε! 

Τα λέμε!!!

    Δεν υπάρχουν σχόλια: