Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Δημιουργία ψηφιακών κόμικς

Καλημέρα, παιδιά!!!!

Θα σας αφήσω μερικά bookwidgets για δημιουργία ψηφιακών κόμικς. Εννοείται πως τις δημιουργίες σας μπορείτε να μου τις στείλετε, μέσω της εφαρμογής, στο email μου. 

Νομίζω πως τώρα ξέρετε: Διαβάζετε την οθόνη αριστερά στην εφαρμογή (ή αυτή που φαίνεται, αν διαβάζετε από κινητό) και στη συνέχεια μεταβαίνετε δεξιά (ή πατάτε το εικονίδιο με το " i " αν είστε από κινητό) και βρίσκεστε στον χώρο δημιουργίας. Κάνετε ό,τι δοκιμές θέλετε και, όταν είστε έτοιμοι, στέλνετε το τελικό αποτέλεσμα.

 Παιδιά, λαμβάνοντας τα πρώτα σας κόμικς, συνειδητοποιώ ότι ξέχασα να σας δώσω μια οδηγία!!! Συγγνώμη, τώρα το θυμήθηκα!!!! Λοιπόν, όταν γράφετε κείμενο με το "Τ", επειδή ό,τι γράφετε μπαίνει σε μια γραμμή και ξεπερνάει τα όρια του μπαλονιού λόγου και... φαίνεται άσχημο, μπορείτε να πατάτε έντερ (enter) στον υπολογιστή σας ή το αντίστοιχο κουμπάκι με το βελάκι από το κινητό (θα σας δείξουν οι γονείς σας) για να κόψετε το κείμενο και να συνεχίσετε ακριβώς από κάτω. Έτσι, αλλάζουμε γραμμές, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, και το κείμενο εμφανίζεται καλύτερο. 

Επίσης, τα αυτοκόλλητα μπορείτε να τα αλλάξετε μέγεθος και θέση, είτε με τα δάχτυλα (αν είστε στο κινητό), είτε με το ποντίκι, από τη γωνία, αν είστε σε υπολογιστή. 
Πειραματιστείτε!!!

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξαναπροσπαθήσετε, ε;! Οτιδήποτε υπάρχει σ' αυτό το ιστολόγιο (στο μπλογκ, ντε!) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά. Μπορείτε, με άλλα λόγια, να το χρησιμοποιείτε ως αφετηρία και να κάνετε ό,τι είδους δραστηριότητα θέλετε. Υπάρχουν πάρα πολλοί σύνδεσμοι δεξιά, υπάρχουν και τα εμπλουτισμένα βιβλία του Υπουργείου... υπάρχω κι εγώ που θα ανεβάζω τακτικά διάφορες δραστηριότητες. :) 

Δε φαντάζομαι να βαριέται κανένας;;;;;;;;;; Ε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;! 

Έτσι μπράβο. 

Πάμε λοιπόν: 


α) 

και β)


Δεν υπάρχουν σχόλια: